ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / RECENT ANNOUNCEMENTS & EVENTS

Εκδηλώσεις Καλοκαίρι 2024

Με ιδιαίτερη χαρά η Αδελφότητα των Απανταχού Παλουμπαίων σας καλεί στις καλοκαιρινές της εκδηλώσεις σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.
1) 13/08 – Μουσική Βραδιά,
2) 14/08 – Παιδικές Δραστηριότητες: α) 11:00 – Μικροί Σεφ και Ζωγραφική(αίθουσα Αδελφότητας), β) 19:00 – Παιδικά Παιχνίδια για μικρά παιδιά(προαύλιος χώρος του Αγ. Γεωργίου) και έναρξη του “Χαμένου Θησαυρού” με ομάδες παιδιών ηλικίας 10+(έναρξη από τα σφεντάμια).
3) 15/08, Παραδοσιακό Πανηγύρι.

Θα χαρούμε να σας δούμε όλους εκεί.

Για την Αδελφότητα

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.


Συλλυπητήρια ανακοίνωση

Με θλίψη σας ενημερώνουμε ότι απεβίωσε ο Αλέξανδρος Λιακόπουλος, απόγονος του ήρωα του 1821, Λιάκου Λιακόπουλου – Παλουμπιώτη.

Ο Αλέξανδρος υπηρέτησε ως Πρόεδρος της Αδελφότητας των Απανταχού Παλουμπαίων, με ήθος και ιδιαίτερη αγάπη το χωριό και συμμετείχε ενεργά σε κάθε δράση που αφορούσε το αγαπημένο του Παλούμπα αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ηραίας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Αιωνία του η μνήμη.

Tο Δ.Σ. της Αδελφότητας των Απανταχού Παλουμπαίων.

Σημειώνεται ότι η κηδεία θα γίνει την Κυριακή 14/4/24 και ώρα 13:00 στο Παλούμπα.


Πρόσκληση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821


Γενική Συνέλευση

Σύμφωνα με το άρθρο 8 του ισχύοντος καταστατικού, καλούνται τα μέλη της Αδελφότητας των Απανταχού Παλουμπαίων, σε Τακτική Γενική Συνέλευση η οποία θα διεξαχθεί στα γραφεία της Αδελφότητας στην οδό Νικίου 15, Αθήνα, στις 28 Ιανουαρίου 2024, στις 12:15μ.μ., για τη συζήτηση και λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Σε περίπτωση μη απαρτίας των μελών, θα πραγματοποιηθεί επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση στις 04 Φεβρουαρίου 2024, στην αίθουσα ΚΑΝΤΑΡΙ, Καρπάθου 1, Πετρούπολη, στις 12:15μ.μ.


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Θέμα: Απολογισμός διοικητικών πεπραγμένων χρήσεως 2023 και Οικονομικός Απολογισμός.

Για την Αδελφότητα

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.


Ανακοίνωση σχετικά με τους επιτυχόντες των Πανελληνίων εξετάσεων του 2023

Παρακαλούμε θερμά τους συμπατριώτες μας που τα παιδιά τους πέτυχαν σε κάποια σχολή στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις, να επικοινωνήσουν μέχρι και τον Δεκέμβριο μήνα, με οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ. της Αδελφότητας, είτε στέλνοντας μήνυμα μέσω του facebook, είτε με email μέσα από τη σελίδα της Αδελφότητας (www.paloumpa.gr, επιλέγοντας «Επικοινωνία») και να μας δηλώσουν τα ονόματα των παιδιών τους, το όνομα πατέρα-μητέρας, καθώς και το τμήμα και τη σχολή που πέρασαν.

Επίσης, αν κάποιος γνωρίζει κάποιον συμπατριώτη μας που το παιδί του έχει πετύχει σε κάποια σχολή αλλά δεν έχει πρόσβαση τόσο στην ιστοσελίδα, όσο και στο facebook ή στην ομαδική στο messenger της Αδελφότητας, να μας ενημερώσει σχετικά.

Σας ευχαριστούμε θερμά.


Συλλυπητήριο μήνυμα

Σας ενημερώνουμε ότι στις 11/12/2023 στην Αθήνα όπου και διέμενε, απεβίωσε ο Δρ. Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος, σύζυγος της Ευθυμίας Κουτσοπούλου-Γκίνη. Το Δ.Σ. της Αδελφότητας των Απανταχού Παλουμπαίων αποχαιρετά έναν δικό τους άνθρωπο, έναν εξαιρετικό επιστήμονα, έναν υπέροχο άνθρωπο και οικογενειάρχη. Αιωνία η μνήμη του.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ σε ηλικία 17 ετών και σπούδασε, αρχικά στο ΜΙΤ Χημικός Μηχανικός και αργότερα στα Πανεπιστήμια Tennessee και Princeton μαθηματικός. Τη δεκαετία του 1960 υπηρέτησε στο Πανεπιστήμιο Rutgers ως Λέκτορας και ως Επίκουρος Καθηγητής των Μαθηματικών με ειδικά ενδιαφέροντα τις Πιθανότητες και τις Στοχαστικές Ανελίξεις. Το 1971 όμως εστράφη προς τον αναλογισμό και το χώρο των επιχειρήσεων και απέκτησε τους επαγγελματικούς τίτλους Fellow of the Society of Actuaries και Member of the American Academy of Actuaries. Στον ασφαλιστικό χώρο εργάσθηκε 30 χρόνια, αρχικά στις ΗΠΑ στη Metropolitan Life και αργότερα στην Εθνική Ασφαλιστική (Υπεύθυνος Αναλογιστής και Αναπληρωτής Γενικός) και στην Ιονική Ζωής (Διευθύνων Σύμβουλος).

Ο Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος διατέλεσε διδάσκοντας στο Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, από την ίδρυση του Τμήματος το 2000 και παραμένει μέλος ερευνητικής ομάδας του. Ταυτόχρονα, από το 1985, διευθύνει το μεταπτυχιακό εκπαιδευτικό και εξεταστικό πρόγραμμα της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος (ΕΑΕ) για την κρατική άδεια του αναλογιστή.

Ως αναλογιστής όμως, ο Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος, είναι διεθνώς γνωστός κυρίως για τον καταλυτικό του ρόλο στην οργάνωση, αναβάθμιση και εδραίωση του αναλογιστικού επαγγέλματος στην Ελλάδα. Ιδρυτικό μέλος της ΕΑΕ και Πρόεδρος της επί 12 χρόνια, έχει υπηρετήσει στο Δ.Σ. της ΕΑΕ συνεχώς από την ίδρυσή της το 1979 μέχρι σήμερα.

Το 1985, σε συνεργασία με την Πολιτεία, εισήγαγε, σύμφωνα με τα βρετανικά και αμερικανικά πρότυπα, το εκπαιδευτικό και εξεταστικό πρόγραμμα της Ένωσης που οδηγεί στην κρατική άδεια άσκησης του επαγγέλματος του αναλογιστή. Τη διεύθυνση του προγράμματος αυτού διατήρησε μέχρι το 2011. Ταυτόχρονα (1988-2006), ήταν Μέλος της Επιτροπής Παιδείας του Groupe Consultatif Actuariel Europeen (Ένωσης των αναλογιστικών ενώσεων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης) ενώ παλαιότερα μετείχε για δύο δεκαετίες στην Επιτροπή Παιδείας και Εξετάσεων της Society of Actuaries (HΠΑ / Καναδάς).

Πρόσφερε πρόθυμα τις συμβουλές του σε ελληνικά πανεπιστημιακά αναλογιστικά προγράμματα αλλά και σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης (Ρωσική Ομοσπονδία, Ρουμανία, Βοσνία). Για το έργο του αυτό έχει, μεταξύ άλλων, αναγορευθεί Επίτιμος Fellow του Institute of Actuaries (αρχαιότερης αναλογιστικής ένωσης στον κόσμο) και εκλεγεί Πρόεδρος του πανευρωπαϊκού αναλογιστικού οργάνου Groupe Consultatif Actuariel Europeen για το 2005-2006.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Συνεδρίαση της με Αρ. 06/18.03.2004 αποφάσισε να αναγορεύσει τον Κωνσταντίνο Κουτσόπουλο Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών, μετά από πρόταση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος (Αρ. Συν.: 26/25.02.2004). 

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας των Απανταχού Παλουμπαίων.


Ανακοίνωση για την ολοκλήρωση των Καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων 2023

Ένα ακόμα πολιτιστικό καλοκαίρι ολοκληρώθηκε στο χωριό μας με μεγάλη επιτυχία.

Τόσο η μουσική βραδιά στις 13/08, όσο και η παιδική βραδιά στις 14/08, αλλά και το Πανηγύρι μας στις 15/08 προς τιμή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στέφτηκαν με μεγάλη επιτυχία λόγω τις συμμετοχής όλων των Παλουμπαίων και των φίλων από τα διπλανά χωριά μας.

Για μια ακόμα χρονιά η μουσική βραδιά έφερε κοντά όλους τους Παλουμπαίους οι οποίοι διασκέδασαν μέχρι αργά. Η στρουμφοημέρα, με κλόουν και ταχυδακτυλουργικά, γέμισαν το χωριό με παιδικά γέλια και φωνές.

Το πανηγύρι μας, επίσης για μια ακόμα χρονιά είχε αρκετό κόσμο ο οποίος διασκέδασε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ευχαριστούμε θερμά όλους σας που στηρίζετε την προσπάθειά μας.

Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμο Γορτυνίας και την ΔΗΚΕΓ για τη υποστήριξή τους.

Η Παναγιά να μας έχει καλά να βρεθούμε του χρόνου όλοι ξανά στο όμορφο χωριό μας.

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας των Απανταχού Παλουμπαίων


Ανακοίνωση

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Πιστεύω να σας βρίσκουμε όλους και όλες καλά.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Αδελφότητα προγραμματίζει τις καλοκαιρινές της δραστηριότητες για τον μήνα Αύγουστο, για τις οποίες θα έχετε ενημέρωση μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Όπως είναι γνωστό, το μόνο έσοδο που διαθέτει η Αδελφότητα για να μπορεί να διοργανώνει εκδηλώσεις είναι η δική σας συνεισφορά μέσω της ετήσιας συνδρομής, η οποία σας θυμίζουμε ότι ανέρχεται στο ποσό των 20ευρώ.

Για το έτος 2023 κάποιοι συμπατριώτες μας που συμμετείχαν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας έχουν ήδη πληρώσει. Αν είστε μέσα σε αυτούς παρακαλούμε αγνοήστε το συγκεκριμένο μήνυμα.

Για αυτόν τον λόγο, θα θέλαμε, το συντομότερο δυνατόν, να στείλετε τη συνδρομή σας για να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε όσο το δυνατόν πληρέστερα τις εκδηλώσεις μας.
Ο πιο γρήγορος τρόπος για εμάς, είναι να κάνετε μια κατάθεση στην τράπεζα της ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΙΒΑΝ GR1001721250005125106395531 (στο όνομα του ταμεία μας Νικολόπουλος Χρήστος).

Προσοχή: Σε αυτήν την περίπτωση παρακαλούμε να γράψετε στα σχόλια της κατάθεσής σας «Συνδρομή 2023, Όνομα, Επώνυμο και Όνομα πατέρα» (διότι υπάρχουν αρκετές συνωνυμίες).

Αν ο παραπάνω τρόπος δεν είναι εφικτός, μπορείτε να κάνετε την εξόφληση σε κάποιο μέλος της Αδελφότητας (ακόμα και παλαιό) ή με όποιο άλλο πρόσφορο τρόπο μπορείτε. Διαφορετικά αυτό θα γίνει το καλοκαίρι στο χωριό.

Επειδή δεν έχουμε τα στοιχεία όλων των συμπατριωτών μας, παρακαλούμε ανά οικογένεια να υπάρξει μια ενημέρωση.
ΥΣ: 1) Όσοι έχετε κάνει εγγραφή στο μητρώο της Αδελφότητας, θα λάβετε και σχετικό email.

2) Όσοι δεν έχετε εγγραφεί και επιθυμείτε να το κάνετε, στείλτε τα στοιχεία σας (Όνομα, Επώνυμο, Όνομα Πατέρα, Διεύθυνση, Τηλέφωνο, email), στο email: paloumpa@paloumpa.gr.

Σας ευχαριστώ θερμά.    

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας των Απανταχού Παλουμπαίων


Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 2023

Την 20η Μαρτίου 1821, Ηραιάτες αγωνιστές τέλεσαν δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλούμπα και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν περί τους 860 υπό την αρχηγία των Δημήτρη και Γιωργάκη Πλαπούτα στο χωριό Μπέτσι (Αγιονέρι) διακηρύττοντας την απόφασή τους να αγωνιστούν για την Εθνική Ελευθερία.

Στου Παλούμπα και Αγιονέρι την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκαν επετειακές εκδηλώσεις από τον Δήμο Γορτυνίας.

Αρχικά στου Παλούμπα τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον ιστορικό ναό Αγίου Γεωργίου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη Δέηση στην προτομή του Στρατηγού Δημητράκη Πλαπούτα και κατάθεση στεφάνων.


Εκδρομή στο χωριό με πούλμαν για την επετειακή εκδήλωση της έναρξης της επαναστάσεως του 1821


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στις 26/03 θα πραγματοποιηθεί στο χωριό μας από τον Δήμο Γορτυνίας, όπως και κάθε χρόνο, η επετειακή εκδήλωση για την έναρξη της επαναστάσεως του 1821 στην Ηραία, από τον Στρ. Δ. Πλαπούτα.

Ο σύλλογος παροτρύνει όλους τους συμπατριώτες μας να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή, να ζωντανέψει για λίγες ημέρες το χωριό, αλλά και να ανοίξουν τα σπίτια μας. Για αυτό τον λόγο σκοπεύει να οργανώσει διήμερη εκδρομή στο χωριό με πούλμαν.

Παρακαλούμε θερμά, για να δούμε αν μπορούμε να οργανώσουμε αυτή την εκδρομή θα θέλαμε σύντομα να επικοινωνήσετε μαζί μας (ή με τη Σούλα Ασημακοπούλου-Γκίνη) και να μας δηλώσετε τη συμμετοχή σας.

Η αναχώρηση προγραμματίζεται να γίνει το Σάββατο 25/03 το πρωί από τον σταθμό του μετρό, του Αγ. Αντωνίου στο Περιστέρι, με επιστροφή στο ίδιο σημείο το βραδάκι στις 26/03. Το κόστος συμμετοχής δε θα υπερβεί τα 25ευρώ ανά άτομο.

Αν υπάρξει συμμετοχή καταλαβαίνετε ότι το κόστος θα πέσει. Ο σύλλογος δεν επιθυμεί να βγάλει χρήματα από αυτή, αντιθέτως αν χρειαστεί να συμπληρωθεί ένα ποσό αυτό θα καλυφθεί από εμάς για  να μη χαθεί η δυνατότητα να παραβρεθούμε εκεί.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση.

Σας ευχαριστώ θερμά.    

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας των Απανταχού Παλουμπαίων


Ανακοίνωση σχετικά με τη δημιουργία του νέου μητρώου μελών της Αδελφότητας

Αξιότιμοι συμπατριώτες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ξεκίνησε το καλοκαίρι η δημιουργία του νέου μητρώου των μελών της Αδελφότητας.

Εφεξής κανένας δεν ανήκει στην Αδελφότητα των Απανταχού Παλουμπαίων. Όποιος επιθυμεί να γίνει μέλος θα πρέπει να κάνει εγγραφή και να πληρώνει τη συνδρομή του. Η συνδρομή είναι ετήσια και ανέρχεται στο ποσό των 20ευρώ, όπως αυτή έχει οριστεί από το Δ.Σ. Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε πόσο σημαντική είναι αυτή η συνεισφορά σας καθώς αποτελεί το βασικό έσοδο της Αδελφότητας.

Για να γίνει η εγγραφή σας, θα πρέπει να στείλετε σε οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ. τα εξής στοιχεία: ΟΝΟΜΑ – ΕΠΩΝΥΜΟ – ONOMΑ ΠΑΤΕΡΑ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ – ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛ – EMAIL (αν υπάρχει).

Τα στοιχεία αυτά μπορείτε να τα στείλετε είτε μέσω messenger, viber, μέσω της φόρμας που βρίσκεται στην ενότητα  «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» της ιστοσελίδας μας(www.paloumpa.gr), με απευθείας email στο paloumpa@paloumpa.gr, ή με οποιοδήποτε άλλον πρόσφορο τρόπο.  

Το IBAN της Αδελφότητας στο οποίο θα κάνετε την κατάθεση θα σας γνωστοποιηθεί αμέσως μετά την τροποποίηση του νέου καταστατικού μας.

Θέλω επίσης να είστε ενήμεροι για τα εξής:

Μετά τη λειτουργία του νέου μητρώου, αυτό προγραμματίζεται για τις αρχές του νέου έτους, και στο εξής, ΜΟΝΟ τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις Γενικές και Έκτακτες συνελεύσεις της Αδελφότητας, όπου και αν αυτές πραγματοποιούνται. Επίσης, μόνο αυτά θα έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθε στις εκλογές που θα πραγματοποιούνται για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.

Τέλος, αν κάποιο μέλος δεν πληρώσει τη συνδρομή του για ένα έτος, βάσει του καταστατικού διαγράφεται από την Αδελφότητα. Για να εγγραφεί ξανά θα πρέπει να πληρώσει όλα τα προηγούμενα έτη οφειλής καθώς και το τρέχον.

ΥΣ: Παρακαλώ ενημερώστε σχετικά όσους πιστεύετε ότι δεν έχουν πρόσβαση στα ηλεκτρονικά μέσα.

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας των Απανταχού Παλουμπαίων


Χαιρετισμός του Προέδρου της Αδελφότητας των Απανταχού Παλουμπαίων στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του Πύργου και τα αποκαλυπτήρια της νέας προτομής του Στρ. Δημητράκη Πλαπούτα

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Προέδρου της Αδελφότητας, Δρ. Φίλιππου Γιαννακά, στις 27-08-2022.


Εκδήλωση για τα εγκαίνια του Πύργου και τα αποκαλυπτήρια της νέας προτομής του Στρ. Δημητράκη Πλαπούτα


Πρόσκληση


 


Shares